Katasztrofális a szervezés a téli olimpián – mondja a német szánkóklasszis

Úgy felhúzta magát, lehet, el sem indul. 

2021. december 9., 10:45

Szerző:

Minden idők egyik legjobb női szánkósa, a német Natalie Geisenberger elégedetlen a pekingi olimpia előkészületeivel és azzal, ahogyan a sportolókkal bántak az ötkarikás felkészülés során, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy távol marad a játékoktól.

Az egyéniben az utolsó két olimpián diadalmaskodó 33 éves sztár jelezte: amikor a múlt hónapban Kínában járt háromhetes edzőtáborban, valamint versenyen, több napot kellett karanténban töltenie, noha a nemzetközi szövetség által szervezett charter járaton utazott. Csak azért mert valaki megérkezéskor pozitív koronavírustesztet produkált, ő viszont minden alkalommal negatívnak bizonyult, így is a szobájában kellett maradnia, kizárólag az edzésekre mehetett el.
Hozzátette: a szobájába beadott ételek nem feleltek meg az élsportolók szükségleteinek. Kifogásait már akkor jelezte a nemzetközi szövetség illetékeseinek.

A négyszeres olimpia, hétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Geisenberger még nem döntött arról, hogy indul-e a február 4-én kezdődő pekingi olimpián. A német ötkarikás csapatot várhatóan január első hétvégéjén hirdetik ki.

"Az ott tapasztalt állapotok amellett szólnak, hogy nem feltétlenül kell visszatérni oda" – fogalmazott az egyesben rekordot jelentő ötven világkupa-futamon diadalmaskodó német szánkós, aki a hétvégén hazájában, az altenbergi vk-viadalon szerepel.

Ugyanakkor ha Pekingben egyesben ismét aranyérmes lenne, akkor beérné honfitársát, Georg Hacklt, aki megszakítás nélkül három olimpián tudott nyerni egyéniben.

(Kiemelt képünk: Munkagépekkel tisztítják a pályát a 2022-es pekingi téli olimpia újonnan elkészült gyorskorcsolyázó csarnokában 2021. március 31-én. A kínai fővárosban április 1. és 10. között öt különböző olimpiai helyszínen végeznek tesztüzemet. MTI/AP/Andy Wong)

Tegnap 21:29

Koronavírus-fertőzése miatt nem tud elutazni Gyurta Dániel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pekingi közgyűlésére.