Katasztrofális a szervezés a téli olimpián – mondja a német szánkóklasszis

Úgy felhúzta magát, lehet, el sem indul. 

2021. december 9., 10:45

Szerző:

Minden idők egyik legjobb női szánkósa, a német Natalie Geisenberger elégedetlen a pekingi olimpia előkészületeivel és azzal, ahogyan a sportolókkal bántak az ötkarikás felkészülés során, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy távol marad a játékoktól.

Az egyéniben az utolsó két olimpián diadalmaskodó 33 éves sztár jelezte: amikor a múlt hónapban Kínában járt háromhetes edzőtáborban, valamint versenyen, több napot kellett karanténban töltenie, noha a nemzetközi szövetség által szervezett charter járaton utazott. Csak azért mert valaki megérkezéskor pozitív koronavírustesztet produkált, ő viszont minden alkalommal negatívnak bizonyult, így is a szobájában kellett maradnia, kizárólag az edzésekre mehetett el.
Hozzátette: a szobájába beadott ételek nem feleltek meg az élsportolók szükségleteinek. Kifogásait már akkor jelezte a nemzetközi szövetség illetékeseinek.

A négyszeres olimpia, hétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Geisenberger még nem döntött arról, hogy indul-e a február 4-én kezdődő pekingi olimpián. A német ötkarikás csapatot várhatóan január első hétvégéjén hirdetik ki.

"Az ott tapasztalt állapotok amellett szólnak, hogy nem feltétlenül kell visszatérni oda" – fogalmazott az egyesben rekordot jelentő ötven világkupa-futamon diadalmaskodó német szánkós, aki a hétvégén hazájában, az altenbergi vk-viadalon szerepel.

Ugyanakkor ha Pekingben egyesben ismét aranyérmes lenne, akkor beérné honfitársát, Georg Hacklt, aki megszakítás nélkül három olimpián tudott nyerni egyéniben.

(Kiemelt képünk: Munkagépekkel tisztítják a pályát a 2022-es pekingi téli olimpia újonnan elkészült gyorskorcsolyázó csarnokában 2021. március 31-én. A kínai fővárosban április 1. és 10. között öt különböző olimpiai helyszínen végeznek tesztüzemet. MTI/AP/Andy Wong)

Tegnap 19:06

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk. 

A wimbledoni címvédő kazah Jelena Ribakina és a fehérorosz Arina Szabalenka vívják a női egyes fináléját az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.