Messi még tizenegyest is hibázhatott

Lionel Messi kihagyta ugyan a büntetőt, de az argentinok így is simán jutottak tovább.

2022. november 30., 22:29

Szerző:

A C csoport küzdelmei is véget értek a katari labdarúgó világbajnokságon, igazi meglepetés nélkül. Nyilvánvaló volt, hogy izgalmas meccseknek nézünk elébe az utolsó körben, hiszen mind a négy pályára lépő együttesnek volt még matematikai esélye a továbbjutásra – kinek több, kinek kevesebb (az argentin válogatottnak például egy Messivel több).

Ezúttal a papírforma érvényesült, bár az argentin sztár nem talált a kapuba, bár ez csak rajta és a lengyel kapuson, Szczesnyn múlott, mert az első félidő 39. percében a Juventus portása kivédte Messi büntetőjét. A második félidő aztán már úgy alakult, ahogy az várható volt. Először a nem kifejezetten latin-amerikai nevű Mac Allister, majd Alvarez is betalált, így Argentína simán győzött, megnyerve a csoportot, és magával hurcolva a nyolcaddöntőbe a lengyeleket.

A másik találkozón ugyanis az argentin verő Szaúd-Arábia újabb amerikai ellenfele, Mexikó már túl nagy falatnak bizonyult. Egy elég kemény, hét sárga lappal színesített mérkőzésen Martin és Chavez már a második félidő elején egyértelművé tette, hogy a szaúdiaknak nem lesz helye a legjobb 16 között. A torna egyik nagy meglepetését szállító közel-keletiek aztán a 95. percben szépítettek, de ez már semmire sem volt elég. Ahogy a győzelem sem Mexikónak, mert a lengyelek jobb gólarányukkal megelőzték az előzetesen esélyesebbnek tartott amerikai alakulatot.

Argentína szombaton Ausztrália, míg Lengyelország vasárnap a címvédő Franciaország ellen folytatja szereplését a negyeddöntőbe jutásért.

Eredmények, C csoport:
Lengyelország–Argentína 0-2 (0-0)
Szaúd-Arábia–Mexikó 1-2 (0-0)
A csoport végeredménye: 1. Argentína 6 pont (5-2), 2. Lengyelország 4 (2-2), 3. Mexikó 4 (2-3), 4. Szaúd-Arábia 3 (3-5).

(Képünkön Lionel Messi (kékben) vezeti a labdát a lengyel Grzegorz Krychowiak mellett a katari világbajnokság C csoportjában a Lengyelország–Argentína mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 30-án. Fotó: Antonin THUILLIER / AFP)