Karakas Hedvig rejtélyes betegsége: hetekig szinte egyfolytában aludt

Az Európa-bajnok magyar sportoló edzője először nyilatkozott a betegségről.

2021. szeptember 24., 11:42

Szerző:

„Nagyon hosszan tartó betegség után a héten végre újból el tudtam kezdeni az edzéseket”  – közölte a Facebookon az Európa-bajnok cselgáncsozó, Karakas Hedvig, írja a Nemzeti Sport. Karakas Hedvig tünetei már Tokióban jelentkeztek: elvesztette perifériás látását, szédült, a verseny napján pedig kettős látásra is panaszkodott. A japán fővárosban megvizsgálták, de az orvosok nem jöttek rá a panaszok okára.

„Amikor hazaértünk, akkor jött a keményebb része. Hédi egyre rosszabbul lett, vírusos tünetei voltak hányással, hasmenéssel kísérve, fájtak a végtagjai, a fél arca lebénult, ez az állapot megközelítőleg hat hétig elhúzódott. Ijesztő volt látni, ahogy felemészti a betegség” – közölte Karakas edzője, Toncs Péter.

„Heteken át csak annyit tudott mozogni, hogy az emeletről lement a nappaliba, és szinte egyfolytában aludt” – nyilatkozta a tréner. A lap azt írja, még mindig nincs magyarázat arra, mi okozta sportoló betegségét. „Nem reklámoztuk ezt az állapotot, az olimpiai szereplés után ez magyarázkodásnak hatott volna, ráadásul Hédi olyan nagy bajban volt, hogy inkább azzal voltunk elfoglalva, hogy megtaláljuk a kivezető utat”   – tette hozzá az edző.

(Kiemelt kép: A cselgáncsozó Karakas Hedvig első mérkőzésén vereséget szenvedett a Tokió 2020 olimpián az 57 kg-osok versenyében 2021 július 26-án. Fotó: Jack Guez / AFP)