Jó sok érmet gyűjtöttek be a magyar öttusázók

Két korosztályban összesen tíz érmet nyertek a magyarok az utánpótlás korú öttusázók litvániai Európa-bajnokságán, Druskininkaiban.

2023. június 8., 19:41

Szerző:

Az U17-eseknél győzött Herbák Emma, a Herbák, Haraszin Linda, Rajncsák Diána összeállítású lány csapat, valamint a Haraszin és Gyurka Hugó alkotta vegyes váltó. Másodikként végzett Haraszin, továbbá a Kiss-Szőlősi Álmos, Gyurka, Hornok Levente fiú csapat. Öt aranyat, három ezüstöt és két bronzot nyertek a magyarok az utánpótlás korú öttusázók litvániai Európa-bajnokságán, Druskininkaiban.

Az U19-eseknél aranyérmes lett a Zemán Zóra, Mészáros Emma, Varga Orsolya összeállítású lány csapat és a Zemán, Tamás Botond vegyes váltó. Ezüstöt harcolt ki Tamás, míg bronzot Zemán, valamint a Tamás, Jassó Zalán, Marschall Attila fiú együttes. 

A hazai szövetség Facebook-oldalának tudósítása szerint újdonság volt a viadalon az akadályverseny, a szakemberek most mérhették le először világversenyen, kik hol állnak az új szakágban (OCR). Az új számban, amely a felnőtteknél a párizsi olimpia után debütál majd, jelentős különbségek tudnak kialakulni, ugyanis egy másodperc két pontot ér.

(Fotó: Magyar Öttusaszövetség)