Jégkorong: vereséget szenvedett a magyar férfiválogatott és az U20-as csapat is

A magyar férfi jégkorong-válogatott 3-0-ra kikapott a házigazda osztrák csapattól a klagenfurti Ausztria Kupa első napján, így pénteken a harmadik helyért játszik az olaszokkal.

2023. december 15., 07:01

Szerző:

Don MacAdam szövetségi kapitány együttese az első harmad derekán került hátrányba, a hazaiak a záró játékrész legelején pedig ismét betaláltak a 100. válogatottságát ünneplő Hetényi Zoltánnak. A végén üres kapus találattal alakult ki a végeredmény.

Eredmény:

Ausztria Kupa (Klagenfurt), 1. nap, elődöntő: Ausztria-Magyarország 3-0 (1-0, 0-0, 2-0).

Góllövők: Achermann (13.), Romig (41.), Kainz (60.). A Lengyelország-Olaszország mérkőzés eredménye 3-1-es állás mellett ért véget.

A magyar junior jégkorong-válogatott 3-1-re kikapott a dán csapattól a budapesti U20-as divízió I/A világbajnokság csütörtöki, negyedik fordulójában, ezzel változatlanul ponthátránnyal az utolsó helyen áll a szombati zárás előtt.

Ladányi Balázs szövetségi edző alakulata egy nappal korábban úgy kapott ki 5-4-re hosszabbítás után a japánoktól, hogy 19 másodperccel a vége előtt még vezetett. Így aztán most a sokkal esélyesebb dánokkal szemben kellett próbálkozni a pontgyűjtéssel.

 Az északiak az első harmadban komoly előnybe kerültek, ám a 25. percben szép passzjáték végén Horváth Bence szépített. A harmadik harmad derekán egy kimaradt magyar helyzetből kontráztak a dánok, és nem hibáztak.

Az egypontos magyarok – akik a nyitókörben 5-2-re kikaptak a kazahoktól, majd hétfőn 3-2-re az osztrákoktól, szerdán pedig hosszabbítás után 5-4-re a japánoktól – szombaton 16 órakor a kilencpontos francia együttessel találkoznak.

A magyar csapat akkor marad benn a második vonalnak számító (11-16. hely) divízió I/A-ban, ha az utolsó fordulóban két ponttal többet szerez, mint az ázsiai együttes a dánokkal szemben. A remélt bennmaradás papíron könnyebbnek ígérkezett, mivel az ukrajnai háború miatt a közvetlen élvonalhoz tartozó orosz, valamint a szintén a magyarok előtt rangsorolt fehérorosz válogatott jelenleg nem játszhat a nemzetközi porondon.

A kazah együttes az utolsó forduló eredményétől függetlenül feljutott a tízcsapatos elitbe. Eredmény, 4. forduló: Dánia-Magyarország 3-1 (2-0, 0-1, 1-0), a magyar gólszerző: Horváth B. (25.).

A nap másik két mérkőzésén született eredmények: Kazahsztán-Japán 3-1 (1-1, 1-0, 1-0), Franciaország-Ausztria 7-4 (2-1, 3-1, 2-2).

Az állás: 1. (és már feljutott) Kazahsztán 12 pont, 2. Franciaország 9, 3. Ausztria 6 (15-15), 4. Dánia 6 (13-13), 5. Japán 2, 6. Magyarország 1

Az első helyezett feljutott a tízcsapatos elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

(Kiemelt kép: a magyar férfi jégkorong-válogatott mérkőzése az osztrák csapat elleni mérkőzése Klagenfurtban 223. december 14-én. Forrás: jegkorongszovetseg.hu)