Javított az MTK

Az MTK Budapest hajrában szerzett góllal 3-2-re nyert  Zalaegerszeg ellen.

2022. május 1., 18:43

Szerző:

Az MTK Budapest hajrában szerzett góllal 3-2-re nyert a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, így elmozdult a sereghajtó pozícióból.

A fővárosiaknál Futács Márkó duplázott.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
ZTE FC-MTK Budapest 2-3 (0-1)

Zalaegerszeg, 1992 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Spoljaric (58.), Zsóri (86.), illetve Futács (14., 55.), Grozav (91.)
sárga lap: Sankovic (13.), Grzan (23.), Tajti (34.), illetve Stieber (31.), Ramadani (42.), Rajkovic (45+1.)

ZTE FC:
Demjén - Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi (Spoljaric, a szünetben) - Sankovic - Grzan, Halilovic (Zsóri, 59.), Tajti (Posztobányi, 59.), Bedi - Ubochioma

MTK Budapest:
Mijatovic - Varju, Nagy Zs., Rajkovic, Herrera - Ramadani, Horváth A. - Kovács M. (Mezei, 66.) - Stieber (Kovácsréti, 84.), Futács (Miovski, 70.), Vancsa (Grozav, 84.)

Az első negyedóra végéhez közeledve az első helyzetéből gólt szerzett az MTK. Hátrányba kerülése után a Zalaegerszegnek rögtön lehetősége nyílt az egyenlítésre, de kimaradt a nagy helyzete. A labdabirtoklást és a kapura lövéseket tekintve sokáig kiegyenlített volt a mérkőzés, a hajrában azonban a zalaiak többször is közel álltak a gólszerzéshez. Az első félidőben sokszor nem volt folyamatos a játék, több, figyelmeztetést érő szabálytalanság tördelte az akciókat, mindkét oldalon három futballista kapott sárga lapos büntetést.

A szünet után a hazai csapat az MTK kapuja előtt tartotta a labdát, a vendégek azonban rendre lendületesen indultak meg ellentámadással, ezek egyikéből megduplázták előnyüket. A ZTE hamar szépíteni tudott, majd továbbra is igyekezett nyomás alatt tartani ellenfelét, sokat próbálkozott kapura lövéssel, végül a hajrában egyenlített. Erre még két góllal válaszolt az MTK, melyből az elsőt videobírós elemzés után nem adták meg, a másodikat viszont hosszas videózás után igen, ezzel számára fontos három ponthoz jutott a fővárosi csapat.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)