Messivel és Suarezzel sem tudott nyerni az Inter Miami

Annak ellenére nem tudott gólt szerezni az Inter Miami Salvador ellen, hogy Messi és Suarez ismét egy csapatban rúgták a bőrt.

2024. január 20., 12:47

Szerző:

 Az Inter Miami a San Salvador-i Estadio Cuscatlánban, El Salvador válogatottja elleni nemzetközi mérkőzéssel indította a klub 2024-es előszezonját. A közép-amerikai ország fővárosában gól nélküli döntetlent játszottak a csapatok. Az Inter Miami erős felállással kezdett, hogy megnyissa a csapat felkészülését a 2024-es kampányra. Drake Callender szerepelt a kapuban; Jordi Alba, Noah Allen, Tomás Avilés, DeAndre Yedlin és Julian Gressel alkotta az ötfős hátsó alakzatot; Benjamin Cremaschi, Gregore és Sergio Busquets kezdett a középpályán; a csapatkapitány Lionel Messi és Luis Suárez vezette a csapat támadását.

Jól bevásárolt az Inter Miami

Lionel Messi minden idők legnagyobb sportfizetését utasította vissza Szaúd-Arábiában. Ugyan meghallgatta a szaúdiak ajánlatát, végül nemet mondott, mert az USA-ban akart játszani, ezzel beteljesítve egy régi álmát. Még Cristiano Ronaldónál is több pénzt kapott volna, és nem is kevéssel, ám ez sem volt kellően meggyőző számára, hogy ott folytassa – számol be róla a liner.hu

A lap szerint Ronaldo legutóbb is nagyon elismerően nyilatkozott a szaúdi ligáról, ami szerinte nem egy európai sorozatot előz meg. Ami biztos, rengeteg gólt szerez a Közel-Keleten, és 2023-ban még Kane, Mbappé és Haaland sem tudta megelőzni, miközben továbbra sem látja maga előtt, hogy a közeljövőben visszavonuljon.

Messi az USA-ban sem keres rosszul, ám ez a pénz töredéke annak, amit Ronaldo számlájára utal át az Al Nassr. Megvan a lehetősége arra az argentinnak, hogy hasonló helyzetbe kerüljön, mint a portugál társa, bár nagyobb az esély arra, hogy esetlegesen hosszabbít Miamiban, vagy Argentínában fejezi be a pályafutását, ami szintén az álmai között szerepel.

Legutóbb Salvador ellen lépett pályára, immáron Suarezzel a csatársorban, aki az egyik legjobb barátja. A Barcelonánál félelmetes csatársort alkottak, kiegészülve Neymarral. A brazil klasszis szintén a szaúdi liga játékosa, ugyanakkor hamar súlyos sérülést szenvedett az átigazolása után, és a csapatának már tagadnia kellett, hogy szerződést bontanak vele.

Egy ideje Messi a szünet miatt nem játszhatott, neki is kell némi idő ahhoz, hogy visszarázódjon, mert az Inter Miami vezetősége is győzelmeket vár tőle a jövőben, különösen Suarezzel, hiába számítanak veterán topjátékosoknak.

(Kiemelt képünk: Az Inter Miami argentin támadója, Lionel Messi (10.) és a salvadori középpályás, Melvin Cartagena (23.) küzd a labdáért a salvadori válogatott és az amerikai Inter Miami barátságos labdarúgó-mérkőzésén a Cuscatlan stadionban, San Salvadorban, El Salvadorban 2024. január 19-én. Fotó: Marvin RECINOS / AFP)