Horváth Bálint duplázott, Csányi pontot szerzett

Horváth Bálint három, Horváth Milán pedig egy pontot szerzett, csapatuk, a Vas Márton irányította Briancon pedig 6-4-re győzött a vendég Nice ellen a francia jégkorong-bajnokság pénteki játéknapján.

2023. október 14., 08:49

Szerző:

Horváth Bálint együttese első és utolsó találatát ütötte, a harmadikat pedig előkészítette, így 12 találkozó alatt hét pontot (3 gól, 4 assziszt) gyűjtött. Horváth Milán a negyedik brianconi gólnál működött közre, és ez volt a második gólpassza a szezonban. A Briancon 4 győzelemmel és 8 vereséggel a nyolcadik helyen áll. A szlovák bajnokságban a popradi Vay Ádámnak nem volt szerencséje a Slovan Bratislava otthonában. A bő kilenc perc alatt három gólt kapott, lecserélték, csapata pedig 7-2-re kikapott Pozsonyban. A HK Poprad a tizedik helyen áll.

Csányi Karol együttese, a Zvolen (Zólyom) ugyanakkor jó formában van, második a tabellán, miután 6-3-ra verte a vendég Besztercebányát (Banska Bystrica). A válogatott csatár megszerezte idénybeli első pontját, amikor gólpasszt adott a végeredményt beállító emberhátrányos találatnál. Erdély Csanád csapata, a dán Esbjerg szétlövéssel verte 2-1-re a vendég Sönderjyskét, a csatár a büntetőjét elhibázta. Az Esbjerg 6-6 győzelemmel és vereséggel a hatodik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Vesa Moilanen / Lehtikuva / AFP)