Hetedik lett a magyar női 4x200-as gyorsváltó

Az olimpiai döntőbe jutás is szép eredmény, Kapás Boglárkának fél órával az egyéni döntője után kellett versenyeznie. 

2021. július 29., 06:20

Szerző:

A Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállítású csapat a hetedik helyen végzett a 4x200 méteres gyorsváltóban. Jakabos nem rajtolt jól, és nem is tudott előrébb jönni, pedig közel voltak a franciák és az oroszok. Veres volt, hogy feljött a hetedik helyre, de ő is az utolsó pozícióból adta át a stafétát. Késely nagyot úszott, feljön hetediknek, és 4 tizedre megközelítette a németeket. 

Kapás a befejező, a 200 méter pillangón negyedik helyen végző úszónőnk nem tudott előrébb kerülni, de a hetedik helyet megtartotta. Mögöttünk a franciák jócskán, másfél másodperccel lemaradva érkeznek. Az aranyérmet világrekorddal a kínaiak nyerik (7:40.33), mögöttük az Egyesült Államok és Ausztrália zár érmes helyen. 

A férfi 100 méter gyorsúszás döntőjében Németh Nándor az utolsó helyen végzett. Már az elődöntőben letette névjegyét a mindössze 21 éves úszó, aki parádés országos csúccsal (47.81) jutott a legjobbak közé. A szám bajnoka az amerikai Caeleb Dressel lett olimpiai csúccsal (47.02).

(Kiemelt fotó: Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Veres Laura és Kapás Boglárka a női 4x200 méteres gyorsúszás döntője után a tokiói olimpián 2021. július 29-én. Kovács Tamás / MTI)