Herczeg György nem jutott döntőbe gerelyhajításban

A 19 éves Herczeg György 76,18 méterrel zárta a férfi gerelyhajítás selejtezőjét, amivel nem jutott döntőbe pénteken a budapesti atlétikai világbajnokságon.

2023. augusztus 25., 13:04

Szerző:

A magasugró Fekete Fédra mellett Herczeg György volt a péntek délelőtti program egyetlen magyarja, de amíg előbbi nem volt esélyes a fináléba kerülésre, addig utóbbi az idei év nyolcadik legjobb eredményével érkezett a vb-re, miután júliusban egy ausztriai verseny 84,98 méterrel új országos csúcsot hajított.

A fináléba jutás ugyanakkor nem volt elvárás vele szemben, elsősorban a tapasztalatszerzés lehetett a cél.

Az olimpiai bajnok Németh Miklós tanítványa, aki három hete U20-as Európa-bajnokságot nyert, a B csoportban nem sokkal dél előtt kezdte meg versenyét. A kvalifikációs szintet 83 méterben határozták meg, de az A csoport végeredménye alapján előzetesen azzal lehetett számolni, hogy 80 méter körüli dobással már be lehet jutni a fináléban.

A fiatal dobó 72,31 méterrel kezdett, majd a másodikra 76,18-ra javított. Az utolsó kísérleténél a közönség óriási biztatásban részesítette, de dobása nem sikerült, le sem mérette, s végül a 23. helyen zárt.

A selejtező ezúttal nem csupán a tapasztalatlan magyar dobónak jelentette a végállomást, ugyanis a legutóbbi két vb-n győztes granadai Anderson Peters és a 2015-ös világbajnok kenyai Julius Yego sem jutott döntőbe, amibe a 12., utolsó helyen a moldovai Andrian Mardare került be 79,78 méterrel.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2023. augusztus 25. Herczeg György a férfi gerelyhajítás selejtezőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

A kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) felfüggesztette Kevin Constantine-t, a Wenatchee Wild vezetőedzőjét, a korábbi magyar szövetségi kapitányt a WHL-szabályok feltételezett megsértése miatt.

2023. szeptember 24., 20:29

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Losonczi Dávid ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokság zárónapján.