Hatalmas fordítás – saját kezében a Ferencváros sorsa

A Ferencváros az utolsó pillanatban gólt szerezve 2-1-re győzött csütörtökön a szerb Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában, így továbbra is a továbbjutást jelentő második helyen áll a csoportjában.

2023. november 30., 23:36

Szerző:

A belgrádi csapat váratlanul vezetést szerzett a 10. percben Luka Adzic találatával, a Ferencváros azonban a hajrában egyenlített Kristoffer Zachariassennek köszönhetően. Amikor már úgy tűnt, marad a pontosztozkodás, Aleksandar Pesic lőtt bombagólt a 98. percben.

A Ferencváros két hét múlva az utolsó fordulóban az éllovas és már továbbjutott olasz Fiorentinát fogadja. A magyar bajnok sikerrel csoportelsőként a nyolcaddöntőbe lépne, döntetlen esetén játszania kellene a legjobb 16 közé jutásért az Európa-liga egyik csoportharmadikjával. Ha a magyar bajnok vereséget szenved, a belga Genk pedig győz a Cukaricki ellen, akkor az sem kizárt, hogy a zöld-fehérek a harmadik helyen búcsúznak az idei európai kupaszezontól.

Konferencia-liga, F csoport, 5. forduló

Cukaricki–Ferencváros 1-2 (1-0)
Fiorentina–Genk 2-1 (1-1)

 

A csoport állása

1. Fiorentina 11 pont, 2. Ferencváros 9, 3. Genk 6, 4. Cukaricki 0.

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntenek (ez a minket érdeklő Ferencváros–Genk párharc esetében két döntetlen), ha így sem születik döntés, akkor a jobb gólkülönbség számít, ha ez is azonos, akkor a több gólt szerzett csapat végez előrébb a tabellán.

A Fiorentina másodiknál rosszabb már nem lehet.

(Képünkön a győztes Ferencváros játékosai megköszönik a szurkolást a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki - Ferencvárosi TC mérkőzés után a szerbiai Leskovacban 2023. november 30-án. Cukaricki-Ferencvárosi TC 1-2. MTI/Czeglédi Zsolt)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.