06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Hamilton marad a Mercedesnél

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton aláírta új szerződését a Mercedes istállónál. A megállapodás a 2021-es Forma–1-es idényre szól.

2021. február 8., 12:55

Szerző:

A konstruktőrök között vb-címvédő csapat hétfőn közleményben számolt be az egyezségről, melynek nyomán az utolsó szabad versenyzőülés is elkelt a mostani szezonra. A 36 éves Hamilton a hét vb-trófeájából hatot a Mercedesszel nyert, melyhez 2013-ban csatlakozott.

A brit sztárnak nagy az esélye arra, hogy a Forma–1 történetének első nyolcszoros vb-győztese legyen, mivel az idénre tervezett szabálymódosítások bevezetését a koronavírus-járvány miatt jövőre tették át, így a Mercedes 2014 óta tartó műszaki fölénye nagy valószínűséggel megmarad.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, abban végig egyetértettek Hamiltonnal, hogy mindkét fél meg akarja hosszabbítani a szerződést, a pandémia miatt átalakult tavalyi esztendő nyomán azonban a tárgyalási folyamat hosszabb ideig tartott.

„Az új megállapodás jelentős részének az alapja az, ami mellett Lewis és a Mercedes már tavaly is elkötelezte magát, vagyis az esélyegyenlőség és az elfogadás tematikája” - írta a közleményben a Mercedes.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Getty pool | Clive Mason)