Gyilkos francia trió támad a magyarok ellen

Griezmann, Benzema, Mbappé. A gallok ezzel a trióval indítanak offenzívát.

2021. június 19., 13:45

Szerző:

Minden bizonnyal az Európa-bajnokság legnehezebb mérkőzése vár szombaton a magyar válogatottra. A telt házas ellenfél a világbajnok francia válogatott lesz, akik a németek legyőzésével kezdték a tornát, és egy újabb győzelemmel már be is biztosítanák a továbbjutásukat. Emiatt nem is lehet arra számítani, hogy a franciák nem veszik komolyan ezt a mérkőzést.

Az RMC Sport várakozásai szerint Didier Deschamps szövetségi kapitány nem is változtat az első meccsen győztes kezdőcsapatán, vagyis a támadósorukat most is Antoine Griezmann, Karim Benzema és Kylian Mbappé alkothatja.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint is győzelemre fognak játszani a franciák, de ők is szeretnének egy jó eredményt elérni – magyarázta a kapitány. „Számunkra a fejlődésünk fenntartása a legfontosabb. Sok területen javultunk, és továbbra is fejlődünk, a franciák játékszintjét nagyon nehéz elérni, szinte lehetetlen küldetés, de ha már ott leszünk a pályán, harcolni fogunk.

Ha az ő keretük értéke 900 millió euró, a magyar pedig 60, akkor valószínűleg ez a különbség a pályán látható lesz”

– mondta Rossi.

A MLSZ felhívja a szurkolók figyelmét, hogy mivel a mérkőzés korán, 15 órakor kezdődik, ezért minden jeggyel rendelkező szurkoló időben vegye át a belépéshez szükséges karszalagját. „A kiszolgálás folyamatos, szinte sorban állás nélkül megy az átvétel” – írták a Twitter-oldalukon.

(Kiemelt képünk: Antoine Griezmann | 168)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint bravúros eredmény az 1-1-es döntetlen a holland csapat ellen, mégis érez némi csalódottságot, mert az ellenfél emberhátrányban tudott egyenlíteni a magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. Ronald Koeman holland kapitány szerint örülhetnek, hogy pontot szereztek.

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.