Gran Piemonte: olasz győzelem, Valter 55.

Szoros küzdelemben egy kerékpárhosszal nyert Andrea Baglioli a négyes sprintben.

 

2023. október 5., 20:25

Szerző:

Andrea Baglioli (Soudal-QuickStep) az első, nem sokkal lemaradva tőle második lett az UAE Team Emirates csapatából Marc Hirschi. Harmadik helyen a Movistar sprintere, Alex Aranburu érkezett meg, a negyedik helyen pedig Guillaume Martin (Cofidis) végzett – számol be a cyclingnews.com.

„A győzelemmel a fejemben indultam el, és nagyon gyors volt a rajt, a 90 kilométeres sík szakaszon, és elég nehéz volt a szökevényeket irányítani. De az utolsó emelkedőkön Dries [Devenyns] volt elöl, majd a fináléban a kis bukkanón négyen tudtunk meglépni” – magyarázta Baglioli.

A magyar sportoló, Valter Attila az 55. helyen ért be. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP)

 

 

Az október végi nagy-britanniai halálos baleset után kötelezővé teszi a nyakvédő használatát valamennyi rendezvényén a Nemzetközi Jégkorong Szövetség. A magyar szövetség (MJSZ) – mivel az utánpótlásban már eddig is kötelező volt a viselése – a következő idénytől írja elő a felnőttek számára az alkalmazását.

Sportszerű cselekedetéért a Gyöngy Sailing Team, életművéért pedig Pfeffer Anna kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, valamint Makk Ádám, a Pető Intézet kerekesszékes vívóklubjának létrehozója részesült elismerésben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának hétfői gáláján a Városligeti Műjégpályán.