Gól nélküli döntetlent játszott a Ferencváros Kisvárdán

A címvédő és nagy fölénnyel éllovas Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati játéknapján.

2023. február 11., 19:49

Szerző:

A várakozásnak megfelelően a Ferencváros birtokolta többet a labdát az első félidő első felében, de a Kisvárda is el tudott jutni ellenfele kapujáig, ugyanakkor komoly gólhelyzet egyik oldalon sem alakult ki. A játékrész közepén két hazai sárga lapos megmozdulás jelezte, hogy a várdaiaknak időnként nehézséget okoz a ferencvárosi játékosok tartása. Az elsőnél Karabeljov állította meg szabálytalanul Besicet, akinek ápolni kellett a térdét, néhány perccel később pedig a középpályás nem is tudta folytatni a mérkőzést. Jó volt az iram a csaknem teltházas összecsapáson, továbbra is az FTC diktálta a tempót és néhányszor veszélyesen is fejezte be támadásait, ugyanakkor a sokat futó, időnként betömörülő hazaiak nem követtek el komoly hibákat a védekezésben. Igaz, támadásban viszont nem jelentettek veszélyt, egyszer sem találták el a fővárosiak kapuját. 

A szünet után aktívabbá vált a Kisvárda, és csakhamar be is vette ellenfele kapuját: bal oldali szabadrúgás után Dibusz ütötte ki a labdát, Karabeljov pedig 18 méterről pontosan lőtt. Csakhogy VAR-vizsgálat alapján a 200. NB I-es mérkőzését vezető Farkas Ádám érvénytelenítette a gólt, mert az ívelésnél a lesről induló Kovacic akadályozhatta a kifutó ferencvárosi kapust. 

A folytatásban még élénkebbé vált az iram, mindkét csapat gólra törően játszott, de kimaradtak a lehetőségek, így összességében igazságos pontosztozkodással zárult a rangadó. 

A harmadik helyezett hazai csapat hátránya maradt három pont a második pozíciót elfoglaló Kecskeméttel szemben, ugyanakkor a Puskás Akadémia vasárnap elé kerülhet. 

A Kisvárda pályaválasztóként még egyszer sem tudta legyőzni az FTC-t az NB I-ben.  

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Kisvárda Master Good-Ferencvárosi TC 0-0

Kisvárda, 3150 néző, v.: Farkas

sárga lap: Karabeljov (21.), Kovacic (27.), Ilievski (92.), illetve Botka (36.), Traoré (84.)

Kisvárda Master Good:

Hindrich - Hej, Kovacic, Jovicic, Matheus Leoni - Karabeljov, Ötvös - Czérna (Ilievski, a szünetben), Makowski (Spasic, 84.), Camaj (Navratil, 76.) - Mesanovic

Ferencvárosi TC:

Dibusz - Botka, Knoester, Kovacevic, Civic - Estiti (Sigér, 60.), Besic (Vécsei, 25.) - Traoré, Zachariassen, Marquinhos (Auzqui, 60.; Wingo, 76.) - R. Mmaee

(Kiemelt képünk illusztráció. A Kisvárda FC labdarúgócsapatának stadionja, a kisvárdai Várkert Stadion az avatás napján, 2018. augusztus 11-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)