Futsal vb-selejtező – Nem jutottak elitkörbe a magyarok

A magyar futsalválogatott szétlövés után alulmaradt a belga csapattal szemben hétfőn a világbajnoki pótselejtező berettyóújfalui visszavágóján, így nem jutott tovább az elitkörbe.

2023. április 17., 21:48

Szerző:

A berettyóújfalui visszavágón a kilencedik percben előnybe kerültek a vendégek, majd alig másfél perccel később ismét betaláltak. A válogatott rákapcsolt, Pál Patrik egy pontrúgás után látványos kapáslövéssel szépített, majd a szünet előtt egy szerencsés öngóllal egyenlítettek a magyarok. 

Fordulás után kevesebb lehetőség adódott a kapuk előtt, és ezek is rendre kimaradtak, mígnem egy kavarodás végén a csapatkapitány Dróth lőtt a hálóba. Mivel összesítésben 4-4-gyel ért véget a rendes játékidő, jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás, a második ráadás elején Hajmási Milán volt eredményes. Az ellenfél lehozta kapusát, hogy több emberrel támadhasson, s a húzás bejött, Rahou ismét betalált. A hajrában Pál tízméterese a kapufán csattant, így végül a büntetőpárbajra maradt a döntés. 

A szétlövésben a vendégek egy, a magyarok viszont két büntetőt hagytak ki, így végül az ellenfél jutott a selejtezősorozat legjobb húsz csapata közé. 

A 12 selejtezős csoportból az elsők mellett a négy legjobb második egyenes ágon továbbjutott az elitkörbe, a magyarok pótselejtezőn harcolhatták volna ezt ki. Húsz csapat maradt versenyben a következő szakaszra, amelyben öt négycsapatos csoportot alakítanak ki. A csoportgyőztesek kijutnak a 2024-es vb-re a négy legjobb második pedig rájátszásban dönt majd a maradék két európai helyről.

Eredmény: 

vb-pótselejtező az elitkörbe jutásért, visszavágó: 

Magyarország-Belgium 4-3 (2-2, 3-2, 3-2) - szétlövéssel 3-4 

gól: Pál (17.), Grello (18. - öngól), Dróth (37.), Hajmási (46.), illetve Sababti (9.), Rahou (10., 48.) 

Továbbjutott: Belgium, szétlövéssel.

Turzó József együttese múlt szerdán, a párharc első mérkőzésén 2-1-re kikapott Roosdaalban, akkor a magyar gólt Dróth Zoltán szerezte.

(Kiemelt képünk: A győztes belga csapat ünnepel a 2024-es futsal-világbajnokság európai pótselejtezőjének visszavágóján játszott Magyarország - Belgium mérkőzés után a berettyóújfalui Pálfi István rendezvénycsarnokban 2023. április 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt)