Fucsovics egyesben is búcsúzott az asztanai tenisztornán

Fucsovics Márton egyesben is az első fordulóban búcsúzott az 1,09 millió dollár (402 millió forint) összdíjazású kazahsztáni keménypályás tenisztornán, Asztanában.

2023. szeptember 29., 12:16

Szerző:

A világranglistán 57. Fucsovics Márton az éppen egy hellyel mögötte álló osztrák Sebastian Ofnerrel csapott össze pénteken a 16 közé jutásért és remekül kezdett, az első szettet simán nyerte.

Ezután azonban fordulat következett, a második játszmában Ofner 4:1-re elhúzott, majd sorozatban öt játékot nyerve előbb kiegyenlített, a döntő szettben pedig 3:0-ra vezetett. Fucsovics ugyan a folytatásban felzárkózott, de az osztrák megtartotta brékelőnyét és ő jutott a nyolcaddöntőbe, amelyben a hazai közönség előtt szereplő, harmadik helyen kiemelt Alekszander Bublik lesz az ellenfele.

A mérkőzés 1 óra 52 percig tartott.

A magyar játékos párosban – a cseh Jiri Leheckával az oldalán – ugyancsak az első fordulóban búcsúzott.

Eredmény: egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért) – Sebastian Ofner (osztrák)–Fucsovics Márton 2:6, 6:2, 6:3.

(Kiemelt kép: a magyar Fucsovics Márton visszatért az orosz Andrej Rubljovhoz a rotterdami ATP-torna utolsó teniszmeccsén Rotterdamban, 2021. március 7-én. Fotó: Koen Suyk / ANP / AFP)

 

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.