Formula-1 – Nem ment messzire az Alfa Romeo csapatfőnöke

Januárban távozik Frédéric Vasseur, a Formula-1-es Alfa Romeo istálló csapatfőnöke, aki a jövőben a Ferrarinál tölti majd be ugyanezt a posztot.

2022. december 13., 11:31

Szerző:

Az Alfa Romeo kedden közleményben jelentette be, hogy hat év után véget ér a munkakapcsolat a felek között, ezt a legutóbbi szezonban elért hatodik hely zárta a konstruktőrök pontversenyében, ami az elmúlt évtized legjobbja volt az istálló életében. 

A 2019-es idény elejétől Alfa Romeo néven induló Sauber istálló a közleményében ugyan nem mondta ki hivatalosan, de célzott rá, hogy a francia sportvezető a Ferrarihoz igazol, hiszen úgy fogalmazott, hogy „egy nem túl távoli gyártó munkacsoportjában szép jövő áll előtte”. 

Néhány perccel később aztán a Ferrari is nyilvánosságra hozta közleményét, amelyben bejelentette a csapatfőnök érkezését. 

Az olasz istállónál november végén jelentették be Mattia Binotto távozását és már akkor is Vasseur volt – a sajtó szerint – az első számú utódjelölt.

(Kiemelt képünk illusztráció: Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Emilia Romagna Nagydíjának második szabadedzésén az imolai pályán 2022. április 23-án. A futamot április 24-én rendezik. MTI/AP/Luca Bruno)