Vettel nem kíván versenyezni az Orosz Nagydíjon

A végső döntést a Formula-1 irányítói fogják majd meghozni. 

2022. február 24., 16:34

Szerző:

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel kijelentette, nem akar rajthoz állni az idei Orosz Nagydíjon – közölte csütörtökön az MTI. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.

„Ma reggel ezekre a sokkoló hírekre ébredtem, szörnyű látni, ami történik. Az a véleményem, hogy az idei oroszországi versenyre nem kellene elmennem, és nem is fogok. Sajnálom az ártatlanokat, akik életüket vesztik értelmetlen okokból egy nagyon furcsa, őrült országvezetés miatt”

– nyilatkozta a pilóta. A 34 éves német versenyző vezeti a pilóták érdekvédelmi szervezetét a Forma-1-ben, de azt nyilatkozta, egyelőre nem beszéltek versenyzőtársaival a kialakult helyzetről.

„Biztos vagyok abban, hogy ez egy olyan téma, amiről még beszélni fogunk, de személy szerint engem letaglóz és szomorúvá tesz, amit látok. Meglátjuk, hogy mi történik még a továbbiakban, de én már meghoztam a saját döntésemet”

– jelentette ki az Aston Martin versenyzője. Az egyéni világbajnoki címvédő Max Verstappen egyetértett Vettellel, de finomabban fogalmazott az oroszországi rajthoz állásáról.

„Természetesen ha egy ország háborúban áll, nem korrekt ha odamegyünk versenyezni. De itt nem csak arról van szó, hogy én mit gondolok, az egész F1-es mezőnynek kell közösen határoznia arról, hogy mi lesz a következő lépés”

– mondta a 24 éves holland pilóta. A kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso úgy vélte, mindenkinek joga van meghoznia a saját döntését, de végeredményben az F1 irányítói úgy határoznak majd, ami a legjobb a sportágnak.

A világbajnoki sorozat vezetése közleményben jelezte, hogy „figyelemmel kíséri a gyorsan egymás után következő eseményeket”, arról viszont nem írt, hogy a Szocsi Nagydíj törlése napirenden lenne.

A Forma-1-es idény március 20-án kezdődik a Bahreini Nagydíjjal.

(Kiemelt kép: Sebastian Vettel, az Aston Martin német pilótája a Barcelona tartománybeli Montmelóban 2022. február 24-én. Fotó: LLUIS GENE / AFP)

 

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.