Monacói Nagydíj: Óriási baleset miatt félbeszakadt a verseny, megvan a győztes is

Mick Schumacher autója szabályosan kettészakadt. A versenyt abba kellett hagyni, az eső miatt a rajt is csúszott.

2022. május 29., 18:19

Szerző:

Óriási baleset miatt kellett félbeszakítani a Formula 1 Monacói Nagydíjának futamát. Mick Schumacher, a Haas pilótája a szakadó esőben vizes útszakaszon megcsúszott, és óriási sebességgel vágódott a gumifalnak. A verseny folytatódott és Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte a vasárnapi Formula 1-es Monacói Nagydíjat.

A hatalmas ütközés ellenére az ifjabb Schumacher sértetlenül a saját lábán távozott az autóból,

a versenyt azonban percekre meg kellett szakítani.

A 27. körben történt baleset után felment a pályára a safety car is, a 30. körnél pedig a versenyt a törmelék eltakarítása és a súlyosan sérült gumifal kijavítása miatt kellett leállítani.

A monte-carlói versenyen pénteken és szombaton napsütéses körülmények között száguldoztak a pilóták, vasárnapra azonban szakadó eső váltotta fel a jó időt. 

A versenyzők a biztonsági autó mögött két felvezető kört teljesítettek ugyan, de ezt követően a versenybíróság piros zászlóval a boxutcába terelte a mezőnyt. Eleve 70 perc csúszással rajtolt el a 78 körös futam, amelyen a hazai színekben versenyző Charles Leclerc (Ferrari) indult az élről. Perez idei első, pályafutása harmadik futamgyőzelmét aratta, legutóbb a tavalyi Azeri Nagydíjon állt a dobogó tetején. 

Mögötte a Ferrarival versenyző Carlos Sainz Jr. ért be másodikként, a harmadik helyet pedig az összetett pontversenyben továbbra is éllovas, vb-címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) szerezte meg. A világbajnokság két hét múlva a bakui Azeri Nagydíjjal folytatódik.

(Kiemelt kép: Mick Schumacher épségben távozik autója roncsaitól, miután az a 2022-es Monacói Nagydíjon kicsúszott és totálkárosra tört. Fotó: Christian Bruan / POOL / AFP)