Fölényes győzelmet aratott a női vízilabda-válogatott

Második mérkőzését is magabiztosan nyerte a magyar női vízilabda-válogatott a dohai olimpiai kvalifikációs világbajnokság női vízilabdatornáján. 

2024. február 6., 14:13

Szerző:

A női vízilabda-válogatott kedden a papírformának megfelelően fölényes, 39-2-es győzelmet aratott Szingapúr csapata felett, a dohai olimpiai kvalifikációs világbajnokság női vízilabdatornáján. A magyarok csütörtökön Ausztrália ellen zárják a csoportkört, annak a meccsnek a győztese közvetlenül bejut a negyeddöntőbe és lesz egy plusz pihenőnapja.  A dohai világbajnokságon a magyar válogatott célja az olimpiai kvótaszerzés, két indulási jog talál gazdára.

A szingapúriaknak esélye sem volt a női vízilabda-válogatott ellen 

Egy perc, két magyar gól – így kezdődött női vízilabda-válogatottunk Szingapúr elleni csoportmérkőzése a dohai világbajnokságon, és a folytatásban is hasonló mederben zajlott a találkozó – írja a Nemzeti Sport. A második csoportmérkőzésen a 15 fős keretből ezúttal is pihenőt kapott Vályi Vanda, aki egy kisebb könyöksérüléssel érkezett Dohába, mellette ezúttal Mahieu Geraldine maradt ki az együttesből. A története első – de nem az utolsó, hiszen 2025-ben házigazda lesz - világbajnokságán szereplő Szingapúr a nyitókörben 32-1-re kapott ki Ausztráliától, és a magyaroktól is hasonló pofonra számíthatott.

Az első negyedben a magyarok mindössze két támadásukból nem szereztek gólt, a szingapúriaknak pedig esélyük sem volt bevenni Magyari Alda kapuját, így nyolc perc után 11-0-t mutatott az eredményjelző. A második játékrészben támadásban több hibával játszottak a magyarok, sokáig a rivális „legnagyobb” lehetősége egy félpályás lövés volt, amelynél Magyari higgadtan végignézte, ahogy a labda a jobb kapufán csattant. A félidő vége előtt aztán ötméterest kaptak a szingapúriak, de kimaradt a büntető. 

A fordulást követően a magyar kapu előtt már Neszmély Boglárka tempózott, de ő nem tudta érintetlenül tartani a hálóját, a rivális a negyedik emberelőnyét sikeresen gólra váltotta. Támadásban továbbra is csak elvétve tudták megakadályozni a gólszerzést a szingapúriak, viszont egy szép akció végén újra betaláltak (29-2). A játék képe a záró nyolc percre sem változott, a magyarok könnyedén szerezték a gólokat, a mezőnyjátékosok közül utolsóként Máté Zsuzsanna is feliratkozott a gólszerzők közé, a 39-2-es végeredményt pedig Kuna Szonja állította be.

Eredmény:
vízilabda, női torna, csoportkör, 2. forduló:
C csoport:
Magyarország-Szingapúr 39-2 (11-0, 7-0, 11-2, 10-0)

gólszerzők: Gurisatti, Rybanska 6-6, Keszthelyi, Szilágyi, Kuna 5-5, Parkes, Faragó, Horváth 3-3, Garda, Leimeter, Máté 1-1, illetve Yap 2

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MM)