Rekordharcsa akadt a rekordhajhász horgász horogjára

A hal pontos tömege 80 kilogramm, míg a hossza 217 centiméter.

2023. augusztus 16., 14:09

Szerző:

Az avatott horgászvélekedés szerint mindegyik nagyobb Körös-holtágban laknak mázsányi tömeget közelítő (talán azt meg is haladó) óriásharcsák. Ritkán mutatják magukat, ha mégis, olyankor víziszörnyet idéző fordulások, nádfal előtt mozduló fatörzsnyi árnyékok, csónakot vontató, megállíthatatlan „tengeralattjárók” történetei gyarapítják a legendáriumot – kezdi tudósítását a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ).

Időnként sikeresen kifognak egy-egy ilyen harcsaóriást, igazolva, hogy ezeknek a másfél évszázados holtmedreknek valóban megvannak a maguk matuzsálemi korú nagybajszos lakói – írja a Pecaverzum a Facebook-bejegyzés alapján.

Egy ilyen példány került horogra augusztus 12-én, szombaton éjszaka a Félhalmi-holtágon.

„Sikerült fognom egy feltehetően rekordharcsát. 22:00-kor durrant el a bot, a várva várt kapás hatalmas erővel érkezett. Fárasztása félig vízből történt, de szerencsére a felszerelés állta a sarat. Így egy nehéz fárasztás után sikerült először csak part közelbe terelni, majd még nehezebben kihúzni, ezen vízek csúcsragadozóját”

– írta beszámolójában Durucz Dávid.

A hal pontos tömege kereken 80 kilogramm volt, míg a hossza 217 centiméter.

„Több száz óra éjszaka előzte meg ezt a fogást” – árulta el a kitartó horgász.

(Kiemelt képünk forrása: Durucz Dávid Facebook-oldala)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.