Elődöntős, ezzel biztos érmes Kun Anna

Elődöntőbe jutott, így biztosan érmet szerez Kun Anna a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix női versenyében.

2023. március 12., 16:42

Szerző:

A 279 fős mezőnyben a legjobb magyar kiemelt volt, a szombati selejtezőből pedig további öt hazai vívó került a főtáblára a BOK Csarnokban. A világranglistán hatodik Kun könnyedén győzte le Kardos Edinát, majd magabiztosan a kínai Lin Senget, azután pedig a Tokióban csapatban olimpiai bajnok észt Erika Kirput. A negyeddöntőben a nemzetközi rangsorban harmadik Kong Man Wai Vivian volt az ellenfele. Az asszó elején a hongkongi vezetett, előnye három tusra is nőtt, de a magyar párbajtőröző fordított, 9-6-ra ellépett. A fordulatos küzdelemben Kong a végére egyenlített, a ráadásban viszont Kun volt bátrabb és pontosabb.

Wimmer Dorina tudott még a hazaiak közül mérkőzést nyerni a 64 között, míg Kardos mellett Nagy Kinga, Tóth Jázmin és Gnám Tamara az első fordulóban vereséget szenvedett.

A női versenyben, amelyet az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendeztek meg, 23 magyar vett részt. A legutóbbi GP-n Dohában bronzérmes Muhari Eszter, aki Kun Annához hasonlóan kiemelt lett volna, nem indult, mert az Egyesült Államokban tanul, és ott ezen a hétvégén rendezik az egyetemi bajnokságot.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.