Egyiptom, Görögország és Szaúd-Arábia rendezné a 2030-as foci-vébét

Egyiptom, Görögország és Szaúd-Arábia közös pályázatot készül benyújtani a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.

2022. november 30., 14:09

Szerző:

Egyiptom, Görögország és Szaúd-Arábia közösen rendezné a 2030-as labdarúgó-világbajnokságot. A szándékról Ahmed al-Khatib szaúdi idegenforgalmi miniszter nyilatkozott.

„Rijád vizsgálja az együttes kandidálás kérdését” – mondta a miniszter. Hangoztatta, hogy mindhárom ország jelentős összegeket fordít az infrastruktúra és a sportlétesítmények fejlesztésére, és készen állnak a tornára. A miniszter szerint 2030-ra a szaúdi királyságban lesznek a világ legjobb futballstadionjai és szurkolói zónái.

A Katarban jelenleg zajló vb után 2026-ban az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada közösen lesz házigazdája a sportági csúcseseménynek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az USA játékosai a győzelmüket ünnepelik a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjában játszott Irán - USA mérkőzés után 2022. november 29-én. Fotó: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Piros Zsombor meglepetésre két szettben legyőzte Benjamin Bonzit a Tatabányán zajló Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező pénteki nyitányán