Egy magyar érem született vasárnap délelőtt

Adolf Balázs bronzérmet nyert a kenu egyesek 1000 méteres versenyében vasárnap a racicei kajak-kenu világkupán.

2022. május 22., 14:29

Szerző:

A hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint a nagyon erős mezőnyben ott volt a szám tokiói olimpiai bajnoka, a brazil Isaquias Santos, a jelenlegi világbajnok német Conrad Scheibner és az Európa-bajnok cseh Martin Fuksa is. A tavalyi vb-n bronzérmes magyar versenyző megfontoltan kezdett, hétszázötven méterig a középmezőnyben haladt, de remek hajrával előrébb lépett és a harmadik helyre rúgta be hajóját, maga mögé utasítva az olimpiai bajnokot, a világbajnokot. Győzött Fuksa, másodikként pedig a román Catalin Chirila ért célba.

A szintén olimpiai K-2 500 méteres számban a Tótka Sándor, Nádas Bence páros remekül rajtolt, féltávnál vezetett, a táv második felében viszont nem sikerült tartani a tempót, a magyar egység végül nyolcadik lett.

Női K-1 1000 méteren Szendy Lilla ötszáz méter után még a negyedik helyen haladt, de később visszacsúszott, és kilencedikként zárt.

A kenus mix párosok 500 méteres versenyében Balla Virág Fekete Ádámmal a negyedik, Takács Kincső Korisánszky Dáviddal a hetedik helyen végzett.

A vk-t záró ötezer méteres döntők előtt a magyar küldöttség egy ezüst- és két bronzérmet szerzett.

(Kiemelt kép: illusztráció. Adolf Balázs (k) a kajak-kenu világbajnokság kenu egyesek férfi 5000 méteres versenyének döntőjében a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 19-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)