Edzés közben kellett újraéleszteni a fiatal focistát

Két fizioterapeuta mentette meg az életét. 

2022. január 9., 09:13

Szerző:

Péntek délután a DVTK egyik utánpótlás csapatának játékosa az egyik gyakorlatot követően minden előzmény nélkül elájult és összeesett a konditeremben – mondta Fogarasi Zoltán, a DVTK LSA igazgatója a dvtk.eu-nak.

Tóth Aliz és Vályi-Nagy Eszter, amikor látták, hogy nagy a baj, egyből tárcsázták a 112-es segélyhívó számot, és a diszpécser útmutatásával egy defibrillátor segítségével újraélesztették a fiatal labdarúgót – írják. A mentők stabil állapotban szállították kórházba a fiatal játékost, ahol még aznap este magához is tért.

A kiérkező mentőtiszt szerint életet mentett a két fizioterapeuta.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI)

 

Tegnap 22:06

Anglia könnyed játékkal verte Walest, amely így csoportutolsóként végzett. Az Egyesült Államok nagy csatában, egy góllal verte Iránt, ezzel másodikként jutott tovább a csoportjából. Ezzel az is eldőlt, hogy szombaton Hollandia az Egyesült Államokkal, míg vasárnap Szenegál Angliával találkozik a negyeddöntőbe kerülésért.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.