Dzsudzsák nem fért be Rossi Eb-keretébe

Csütörtökön megnevezte a nyári Európa-bajnokságra készülő bő keretét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ezúttal is Dzsudzsák Balázs nélkül.

2021. május 6., 13:09

Szerző:

A jelenleg másodosztályban focizó Dzsudzsák korábban felajánlkozott Rossi számára, hogy tudna segíteni a válogatottnak, de a szövetségi kapitány nem tart igényt a szolgálataira, holott még Szijjártó Péter is kampányolt Dzsudzsák Balázs mellett.

Dzsudzsák nem kapott lehetőséget az Eb-keretben, viszont helyet kapott benne a Ferencváros kapusa, Bogdán Ádám, aki legutóbb 2016 márciusában játszott a válogatottban, de meghívást kapott a Paks gólkirálya, Hahn János, és az újonc Schön Szabolcs is.

„Ahogy korábban már többször elmondtam, főként azokra a játékosokra számítok, akik oroszlánrészt vállaltak az Eb-kijutásból és a Nemzetek Ligája-feljutásból. Ugyanakkor az is fontos szempont volt, hogy többségük többnyire játékban legyen, rendszeresen játsszon a klubjában. Az egyetlen kivételt Szoboszlai Dominik jelenti, aki januári klubváltása óta nincs játékban, azonban jelenleg ő az első számú tehetségünk, a válogatott egyik kulcsembere. Ha június 1-ig megfelelő állapotban lesz, akkor számítani fogok rá a szűk keretben is. Ha viszont nem, akkor kénytelenek leszünk visszaengedni klubjához” – nyilatkozta a szövetség honlapján Marco Rossi.

Újdonság a válogatott kereténél, hogy az európai szövetség döntése értelmében az eddigi 23 fős játékoskeretek helyett 26 fő nevezhető. Ugyanakkor az egy-egy mérkőzés kerete továbbra is 23 fős marad, mivel a szabály továbbra is mérkőzésenként csak 12 cserejátékos nevezését teszi lehetővé.