Dzsabőr-Vondrousová döntő lesz a nőknél

A tunéziai Onsz Dzsabőr lesz a cseh Marketa Vondrousová ellenfele a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjében, mivel csütörtökön két szettben legyőzte a fehérorosz Arina Szabalenkát a második elődöntőben.

2023. július 13., 20:54

Szerző:

A mérkőzés első játszmája kiegyenlített küzdelmet hozott, a hatodik kiemelt Dzsabőr nagy küzdelemre késztette másodikként rangsorolt riválisát, aki aztán 6:6 után rövidítésben tudta megnyerni a szettet. 

A folytatásban 2:2-nél Szabalenka elvette ellenfele adogatását, a tunéziai játékost viszont nem tudta kibillenteni, Dzsabőr ugyanis 3:4-nél szintén brékelt, így egyenlített a játszmában. Az észak-afrikai teniszező ezután nagy csatában hozta a saját adogatását, majd újfent elvette a riválisét, így 6:4-re megnyerte a második szettet és meccsben maradt. 

A döntő játszmában 2:2-ig fej fej mellett haladtak a játékosok, aztán Dzsabőr 3:2-nél ismét brékelt, kisvártatva pedig már 5:2-re vezetett, sőt, meccslabdához jutott. Ebből kettőt sem tudott kihasználni, így Szabalenka mérkőzésben maradt, de riválisa a következő játékban újfent remekül teniszezett, és harmadik meccslabdáját egy ásszal kihasználta, így lezárta a 2 óra 22 percig tartó csatát. 

Dzsabőr sorozatban másodszor játszhat döntőt Wimbledonban, ahol tavaly három szettben kikapott a kazah Jelena Ribakinától, akit most a szerdai negyeddöntőben kiejtett.

Eredmények, női egyes, elődöntő: 

Onsz Dzsabőr (tunéziai, 6.)-Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.) 6:7 (5-7), 6:4, 6:3

korábban:

Marketa Vondrousova (cseh)-Jelina Szvitolina (ukrán) 6:3, 6:3

vegyes páros, döntő: 

Mate Pavic, Ludmila Kicsenok (horvát, ukrán)-Joran Vliegen, Hszü Ji-fan (belga, kínai) 18.30

(Kiemelt képünk: A tunéziai Onsz Dzsabőr egy fiatal szurkolóval, miután győzött a fehérorosz Arina Szabalenka ellen a női egyes elődöntőjében a 2023-as wimbledoni teniszbajnokság tizenegyedik játéknapján július 13-án. Fotó: Adrian DENNIS / AFP)

A kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) felfüggesztette Kevin Constantine-t, a Wenatchee Wild vezetőedzőjét, a korábbi magyar szövetségi kapitányt a WHL-szabályok feltételezett megsértése miatt.

2023. szeptember 24., 20:29

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Losonczi Dávid ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokság zárónapján.