Djokovic megint pórul járhat a beutazási szabályok miatt

Djokovic várhatóan idén sem vehet részt az Indian Wells-i és a miami tenisztornán, mert az USA meghosszabbította a külföldi állampolgárokra vonatkozó, koronavírus elleni oltottsági kötelezettséget.

2023. január 4., 14:49

Szerző:

A korábbi világelső Novak Djokovic várhatóan idén sem vehet részt az Indian Wells-i és a miami tenisztornán, miután az Egyesült Államok illetékes hatósága meghosszabbította a külföldi állampolgárokra vonatkozó, koronavírus elleni oltottsági kötelezettséget.

Bár a világ legtöbb országában már feloldották az oltatlanokra vonatkozó korlátozásokat, az Egyesült Államokba legalább április 10-ig továbbra is csak oltottsági igazolással lehet beutazni. Mindez azt jelenti, hogy a 21-szeres Grand Slam-tornagyőztes Djokovic – akit tavaly oltatlansága miatt Ausztráliából is kiutasítottak – várhatóan nem lehet ott a tavaszi két nagy versenyen, mivel azok március 6-án és 20-án kezdődnek.

A szerb sztár jelenleg Adelaide-ben versenyez, és készül a január 16-án rajtoló ausztrál nyílt bajnokságra, az év első GS-viadalára.

(Fotó: William WEST / AFP)