Darts-vb: magabiztosan győzött Littler

Luke Littler ezúttal meggyőző magabiztossággal győzte le az előző körben James Wade-t kiejtő kanadai Matt Campbellt és került a legjobb 16 közé.

2023. december 28., 08:33

Szerző:

A mindössze 16 éves Luke Littler nem adott túl sok esélyt kanadai ellenfelének, sorra dobta a száznyolcvanakat. Campbell megint döntő legig jutott, s végül egy remek 120-as kiszállóval faragott a hátrányából. Sokra azonban nem jutott vele, mert Littler szintén javult mindkét mutatóban, ráadásul a nap legmagasabb kiszállóját, egy 164-est is bevágott – írja a Nemzeti Sport.

A hollandok csatáját Michael van Gerwen nyerte Richard Veenstra ellen.  Az utolsó szerda esti mérkőzésen a lett Madars Razma nyerte az első szettet a csak 88.46-os átlaggal dobó Michael Smith ellen. A negyedik szettben Razma 50 százalékos kiszállózása ismét szorossá tette, de Smith nem ismert kegyelmet, az utolsó legben két 180-nal kezdett, így akkora előnyre tett szert, amivel le is zárta a meccset.

(Kiemelt képünkön szurkolók szurkolnak. Fotó: BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.