Darts: a világ egyik leghíresebb sportolója látogat Magyarországra

Gerwyn Price, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen és Fallon Sherrock mellett Phil Taylor is indul a budapesti versenyen. Egy pörgős darts show és nemzetközi verseny, ahol a világ profijai versenyeznek az első Magyar Darts Kupa megnyeréséért

2022. május 17., 10:41

Szerző:

Budapest ősszel ismét rangos dartsversenynek ad otthont, hiszen a magyar főváros szeptember 2-4. között visszatér a European Tour egyik állomásaként. Az első nagyszabású magyarországi darts show első felében különleges páros mérkőzésekre kerül sor, ahol világhírű darts játékosok magyar darts-rajongó olimpikonokkal és hírességekkel alkotnak párost, hogy megmérkőzzenek egymással. Ezt követi az első Magyar Darts Show Kupa elnyeréséért folyó verseny – írta a Nemzeti Sport. 

Ahogyan azt már korábban bejelentették, a korábbi világbajnokok,

  • a jelenlegi világelső Gerwyn Price,
  • a négyszeres világbajnok Raymond van Barneveld,
  • a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen
  • és az új közönségkedvenc és elsőszámú női játékos, Fallon Sherrock mellett
  • a sportág visszavonult legendás alakja, Wayne Mardle

is indul Budapesten.

Egy igazi legenda, Phil Taylor az Egyesült Királyságból szintén részt vesz a gálán. A tizenhatszoros világbajnokot a sportág legnagyobb alakjának tartják, és azon kevés játékosok egyike, aki mindkét szervezet (BDO, PDC) színeiben világbajnoki címet szerzett.

(Kiemelt képünk: Phil Taylor Fotó: patrick becher / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

 

A londoniak az algériai Mohamed Szaid Benrahma 11-esével kerültek előnybe a 62. percben, de nem sokkal később az olasz rivális Giacomo Bonaventura pontos lövésével egyenlített. A találkozót eldöntő találatot Jarrod Bowen szerezte a rendes játékidő utolsó percében. Így a West Ham United nyerte a második alkalommal kiírt labdarúgó Konferencia-ligát, szerdán a prágai döntőben 2-1-re legyőzte a Fiorentinát.