Csődközelben az FC Barcelona

A világsztár Leo Messi távozása sem segített az együttesen. 

2021. szeptember 23., 19:37

Szerző:

A 2015-ben még BL győztes csapat adóssága jelenleg 480 milliárd forintra rúg, írja a Blikk. A katalán csapat adóssága miatt kellett megválniuk a világ és minden idők egyik legjobbjának tartott Lionel Messitől is. Legutóbbi Bayern München elleni BL vereség után a csapat edzője, Ronald Koeman ki is jelentette, hogy semmi esélyük nincs a a tornán. A szakember szerint teljesen új csapatot kell építeni a Barcelonából. 

A klub azért került ilyen nehéz helyzetbe, mert a sztárok kifizetésére hatalmas összegek mentek el. A bevételeik egyre kevésbé voltak képesek fedezni a csapat bérköltségeit. A nagy sztárok távozásával, mint Messi és Griezmann, a csapat jobb helyzetbe került anyagilag, de várhatóan a nagy sikerek is elmaradnak kulcsjátékosok hiányában. Egy sportközgazdász véleménye szerint új brandet és csapatot kell a Barcelonából felépíteni.

A helyzet azonban korántsem ilyen egyszerű, mert Messi távozása után a csapat marketing értéke jelentősen csökkent. A többszörös aranylabdás klasszis csapat váltása miatt a szponzorok is elmaradoznak, valamint a támogatási összegek a koronavírus-járvány következtében is elapadtak. 

(Kiemelt kép: 2020. április 21-én közreadott, január 30-án készült kép a barcelonai Camp Nou stadionról. A spanyol futballbajnoki címvédő FC Barcelona bejelentette, hogy története során először eladja a stadionja, a Camp Nou elnevezésének jogát a 2020/21 idényre. A klub alapítványa a befolyó összeget a koronavírus-járvány elleni harcra fogja fordítani. Azt kikötötték, hogy a stadion új nevében szerepelnie kell a „Camp Nou” szavaknak is. Fotó: Alejandro Garcia/MTI/EPA)