Cselgáncs Grand Slam: Nerpel és Vég nyert, Sipőcz búcsúzott

Nerpel Gergely és Vég Zsombor győzelemmel kezdett, Sipőcz Richárd viszont kiesett a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadalon, amely az olimpiai kvalifikáció első európai állomása.

2022. július 10., 13:52

Szerző:

A vasárnapi zárónapra három magyar maradt a Papp László Sportarénában, közülük a 90 kilogrammos Nerpel egy kis belső horogdobásra kapott ipponnal intézte el az észt Klen Kristofer Kaljulaidot, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

A 100 kilós Vég nagy skalpot gyűjtött be a 32 között, ugyanis egy belső combdobásra ítélt vazaarival legyőzte a belga Toma Nikiforovot, aki világbajnoki ezüst- és bronzérmes, valamint kétszeres Európa-bajnok. A folytatásban a ceglédi dzsúdós a német Daniel Herbsttel csapott össze, a rendes mérkőzésidő nem hozott értékelt akciót, a hosszabbításból pedig 40 másodperc pergett le, amikor Vég az első meccséhez hasonlóan belső combdobással vetett véget a küzdelemnek, és bekerült a negyeddöntőbe.

Kevesebb szerencsével járt ugyanakkor a nehézsúlyú (+100 kg) Sipőcz Richárd, aki az oroszból egyesült arab emírségekbelivé lett Magomedomar Magomedomarovval szállt szembe. A hajrában a rivális egy támasztott csípődobást hajtott végre a magyarok hatszoros korosztályos Európa-bajnokán, és vazaarival nyert.

A második budapesti GS-en 61 ország 406 versenyzője szerepel.

(Kiemelt kép: illusztráció. Nerpel Gergely (kék) a portugál Joao Martinho ellen küzd a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny 81 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a Papp László Budapest Sportarénában 2020. október 24-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

2022. augusztus 8., 17:08

A futball-legendát az újpesti temetőben helyezték örök nyugalomra.

2022. augusztus 8., 16:15

Minden idők egyik legnagyobb brazil Jiu-Jitsu-bajnokát, Leandro Lo-t agyhalottnak nyilvánították, miután egy São Paulo-i klubban fejbe lőtték. Lo minden idők egyik legsikeresebb Jiu-Jitsu sportolója volt, aki nyolcszor nyert világbajnokságot.