Cselgáncs Eb: Pupp a bronzért küzdhet

Az 52 kilogrammos Pupp Réka a bronzéremért küzdhet a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

2023. november 3., 15:39

Szerző:

Az olimpiai és világbajnoki ötödik, Eb-bronzérmes Pupp Réka a vigaszágon elsőként az idén négy World Tour-érmet gyűjtött azeri Gultaj Mammadalijevával szállt szembe, akivel 2/1-re állt a győzelmi mérlege.

A negyedik csata három és fél percen át az Atomerőmű SE sportolójának meddő fölényét hozta, de ekkor a 27 éves magyar kirúgta azeri riválisának a bokáját, és máris vazaarival vezetett. Az akciónak azonban még nem volt vége, az azt követő földharcban a paksi dzsúdós karfeszítést kezdeményezett, és egy másodperccel a mérkőzésidő letelte előtt ippongyőzelmet aratott.

Pupp a bronzéremért az olimpiai harmadik és vb-második brit Chelsie Gilesszal csap össze, akit eddigi hat találkozójukon kétszer tudott legyőzni.

Az Eb éremcsatái 16 órakor kezdődnek.

(Kiemelt kép: Pupp Réka a Papp László Sportarénában zajló háromnapos World Judo Masters első versenynapján 2023. augusztus 4-én. Forrás: judo.hu)