Csányi Sándor: vénaszkenner jöhet a válogatott mérkőzéseken

A fekete póló tehet az ultrák viselkedéséről. 

2022. január 28., 09:03

Szerző:

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint mindenképpen szigorítani kell a szabályokat, hiszen a nézőtéren történt rendbontások miatt elrendelt, egy-egy zárt kapus mérkőzés 200 millió forintos bevételkiesést jelent az MLSZ-nek, és ehhez jön még az adott esetben 100-200 ezer svájci frankos pénzbüntetés – mondta el Csányi Sándor az M4-nek adott interjújában. 

„Valószínűleg a Ferencvárosnál alkalmazott vénaszkenneres gyakorlat lép majd érvénybe a válogatott találkozókon is, valamint további kamerákat szerelnek fel a Puskás Arénánál”

– közölte Csányi Sándor az M4 Sporton.

„Itt pár száz emberről van szó, akik miatt a másik hatvanezer nem tud kimenni. És hozzá kell tennem, hogy az ultrák zöme is úgy viselkedik, ahogyan kell. Ugyanakkor a rasszizmussal és a homofóbiával szemben zéró tolerancia van érvényben, minden más esetben súlyoz a fegyelmi bizottság”

– mondta Csányi. 

A válogatott meccsein megjelenő feketepólós szurkolók kapcsán kifejtette, ugyan nem szabályellenes, de a nemzetközi szövetségeknél „kétségtelenül rosszul mutat” az ultrák által a mérkőzéseken viselt fekete póló, hiszen ezt korábbi történelmi eseményekkel azonosítják, így a „jóindulatot nem sikerül növelni az irányunkban”.

(Kiemelt képünk: Csányi Sándor a Puskás stadion avatóján 2019 Fotó: Merész Márton)