Christian Eriksen: Akár már edzeni is tudnék

A dán válogatott focista keddig még biztosan a kórházban marad. Még nem tudni, miért állt le a szíve. 

2021. június 14., 11:14

Szerző:

A kórházból üzent Christian Eriksen, aki szombaton a Dánia–Finnország Európa-bajnoki találkozó 42. percében a pályán két-három bizonytalan lépés után holtan esett össze. Csapattársai és az orvosok gyors beavatkozásának köszönhetően végül negyed óra alatt stabilizálták az állapotát. Kórházba vitték, ahol vasárnap már a csapattársaival is beszélhetett telefonon.

Nemrég a Gazzeta dello Sport Eriksen menedzserére hivatkozva azt írta, hogy keddig még mindenképpen megfigyelés alatt tartják a 29 éves focistát.

"Köszönöm mindenkinek a támogatását, nem fogom feladni! Jobban érzem magam, de szeretném megérteni, mi történt velem. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani azért, amit értem tett." - közvetítette Eriksen szavait a menedzser.

A dán csapat edzője, Kasper Hjulmand a lapnak azt is elmondta, az Inter játékosa és csapattársai között lezajlott videóhívásban Eriksen inkább értük izgult, nem saját magáért. 

"Aggódott értünk. Azt kérdezte tőlem: Hogy vagy? Azt hiszem, rosszabb állapotban vagy, mint én! Én már akár edzeni is tudnék" - idézte játékosa szavait Hjulmand.

(Kiemelt kép: AFP / Fridemann Vogel)