Nagy bejelentést tett Carlos Tévez

Carlos Tévez argentin labdarúgó megerősítette, hogy befejezettnek tekinti profi karrierjét.

2022. június 4., 13:34

Szerző:

A 38 éves Tévez hazájában egy péntek esti tévéműsorban közölte, hogy többé nem lép pályára profiként. Az interjúban elárulta: változatlanul voltak ugyan ajánlatai, például az Egyesült Államokból, de már nem érzett magában kellő motivációt a játékra, és inkább edzőként képzeli el magát a jövőben.

Erről egy évvel azt követően nyilatkozott, hogy fásultságra hivatkozva elhagyta a Boca Juniorst, amelynél felnőtt pályafutását elkezdte. Később sikeres volt a Corinthiansban, míg 2006 és 2015 között sorrendben a West Ham United, a Manchester United, a Manchester City, majd a Juventus játékosa volt. Az angol bajnokságot háromszor, a Bajnokok Ligáját egy, az olasz bajnokságot pedig két alkalommal nyerte meg. Torinóból visszatért Buenos Airesbe, majd a kínai élvonalban szerepelt, 2018 óta pedig ismét a Boca Juniorst erősítette.

A 2004-es athéni olimpián aranyérmet nyert Tévez az argentin felnőtt válogatottban 76 alkalommal lépett pályára és 13 gólt szerzett. A játékos már 2020 novemberében közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy az idény végén visszavonul.

(Kiemelt kép: A West Ham argentin csatára, Carlos Tévez tiszteletkört tesz a West Ham United – Burnley angol Premier League labdarúgó-mérkőzés előtt a londoni London Stadionban 2022. április 17-én. Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP)