C. Ronaldo otthagyja a világbajnokságot?

Sajtóértesülések szerint nagy esély van rá, hogy Cristiano Ronaldo otthagyja a világbajnokságot és a portugál válogatottat. 

2022. december 8., 11:46

Szerző:

Portugál sajtóhírek szerint áll a bál a Marokkó elleni negyeddöntőre készülő portugál válogatott háza táján: Fernando Santos elvileg összeveszett Cristiano Ronaldóval, aki állítólag összepakolt, és távozni készül a világbajnokságról, írja az Index. 

Az ügy kirobbanásához az vezetett, hogy a szövetségi kapitány csak csereként nevezte az ötszörös aranylabdást a Svájc elleni nyolcaddöntőre, amelyet a portugálok nyertek meg gálázva, hatalmas fölénnyel, 6-1-re. C. Ronaldo a 74. percben csupán csereként állhatott be.

Bár Santos, a portugál csapat edzője a meccs után úgy nyilatkozott, hogy Ronaldo elfogadta a döntését és profiként kezelte a helyzetet, a record.pt szerint közel sem ez a valós helyzet. A lap szerint a 37 éves játékos rendkívül megsértődött a döntésen, mert úgy véli, hogy a szakember engedett a közvélemény nyomásának – egy előzetes felmérésen a portugál emberek hetven százaléka szerint a kispadon lenne Ronaldo helye a vb-n –, emiatt maradt ki a kezdőből.

Bármi is állt a döntés hátterében, tökéletesen sült el, a CR helyére bekerülő Goncalo Ramos ugyanis mesterhármast szerzett, a válogatott támadójátéka pedig sokkal gördülékenyebbnek tűnt, mint a jelenleg klub nélküli Cristianóval a soraiban korábban bármikor a tornán, írja az Index. Ronaldo a meccs másnapján sem volt hajlandó a cserékkel edzeni, inkább az edzőteremben maradt erősíteni a kezdőkkel, és kilátásba helyezte, hogy ha a folytatásban is csak csereként számítanak rá, akkor elhagyja a világbajnokság helyszínét és a válogatottat. 

(Fotó: Janerik HENRIKSSON / TT NEWS AGENCY / AFP)