Bondár egyéniben búcsúzott Palermóban

Bondár Annának egyéniben a negyeddöntő jelentette a végállomást a Palermóban zajló 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

2022. július 22., 20:07

Szerző:

A hetedikként rangsorolt magyar játékos – a viadal honlapja alapján – az első játszmában kétszer is elvesztette az adogatójátékát, így a negyedik helyen kiemelt riválisa, Sara Sorribes Tormo könnyedén került szettelőnybe. 

A folytatásban is a spanyol teniszező akarata érvényesült, 4:0-ra elhúzott, ekkor azonban megtorpant. A világranglistán 50. Bondár ugyan közelebb zárkózott, de fordítani már nem tudott, így alig több mint másfél óra után alulmaradt. 

A 25 éves magyar játékos péntek este még a belga Kimberley Zimmermann oldalán a párosverseny elődöntőjében is pályára lép, de előtte lesz még egy magyar érdekeltségű párosmeccs, melyen Udvardy Panna az orosz Amina Ansbával küzd a négy közé kerülésért.

Eredmények: 

egyes, negyeddöntő: 

Sara Sorribes Tormo (spanyol, 4.)-Bondár Anna (7.) 6:2, 6:3

később: 

páros, negyeddöntő: 

Udvardy Panna, Amina Ansba (magyar, orosz)-Anna Danilina, Okszana Kalasnyikova (kazah, georgiai 2.) 18.30 

elődöntő: 

Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga, 3.)-Alexa Guarachi, Asia Muhammad (chilei, amerikai 1.) 20.00

(Kiemelt képünk illusztráció: Bondár Anna az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2022. január 18-án. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien)