Több mint egymilliárd forintért bokszolt Olekszander Uszik

Az ukránnak sikerült legyőznie a brit Anthony Joshuát.

2021. szeptember 27., 11:43

Szerző:

Az ukrán Olekszandr Uszik karrierje eddigi legnagyobb pénzdíjával, 3 millió fonttal, azaz 1,26 milliárd forinttal lett gazdagabb azután, hogy legyőzte a brit Anthony Joshuát a szombat esti, londoni profi bokszmérkőzésen. Az összecsapás tétje a nehézsúly világbajnoki címe volt négy nemzetközi szervezetnél, a WBO-nál, a WBA-nél, az IBF-nél és – a kevésbé rangos – IBO-nál.

A Tottenham Hotspur labdarúgó-stadionjában rendezett 12 menetes összecsapást a 34 esztendős, veretlen kihívó egyhangú pontozással nyerte. A brit riválisánál kilenc kilóval könnyebb, nyolc centivel alacsonyabb és három évvel idősebb ukrán profi pályafutása eddigi mind a 19 meccsén diadalmaskodott – 13-on kiütéssel –, Joshuának 24 győzelem mellett a mostani volt a második veresége.

A hétvégi ütközet végeredménye azt is jelenti, hogy jó ideig nem kerülhet sor a nehézsúly két brit óriása, Joshua és a negyedik jelentős világszervezet, a WBC bajnoka, Tyson Fury közötti meccsre. Fury promótere, Frank Warren egyenesen úgy fogalmazott: Uszik sikerével valószínűtlenné vált a brit házi döntő a királykategória egyesített titulusáért, akkor is, ha Joshua vissza tudja szerezni vb-öveit a visszavágón.

(Kiemelt kép: Adrian DENNIS / AFP)