BL-döntőt rendezne Magyarország

Legkorábban 2026-ban jöhet hazánkba a BL-döntő.

2023. február 6., 14:29

Szerző:

A következő hónapokban Magyarország ad otthont a női futsal Európa-bajnokságnak, az U17-es férfi Európa-bajnokságnak és az Európa-liga döntőjének. Több más téma – például egy esetleges magyarországi BL-döntő – mellett ezek kapcsán is nyilatkozott az M4 sportcsatornának vasárnap Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Csányi szerint ezek a sportesemények az országra irányítják a nemzetközi figyelmet, és motiválhatják a fiatalokat, akik a helyszínen nézhetik meg ezeket a mérkőzéseket, az U17-es Európa-bajnokságon pedig a magyar utánpótlásedzők tudnak tanulni a helyszínen látottakból. Az Európa-liga döntőjére pedig várhatóan sok külföldi szurkoló érkezik majd, akik ráadásul hazánkban költik majd a pénzüket.

Az EL-döntővel kapcsolatban a szövetségi elnök megjegyezte: „ne zárjuk ki a lehetőséget, hogy a Ferencváros ott lesz. Ez óriási élmény lenne.”

Fontos, hogy nagyon jól sikerüljenek ezek a rendezések, mert nem titkolt célunk, hogy megpályázzuk a Bajnokok Ligája-döntő rendezését is

– mondta Csányi Sándor, aki szerint a hazai BL-döntő leghamarabb 2026-ban valósulhat meg, de a korábbi rendezések (Európa-bajnokság, Szuperkupa, női BL-döntő) és a pandémia alatt más országok csapatainak hazánkban lejátszott nemzetközi mérkőzései előremozdítják a BL-döntő megrendezésének ügyét.

Mondhatom, az UEFA egyik kedvenc helyszíne Budapest – jelentette ki.

(Fotó: Illyés Tibor/MTI)

2024. március 30., 10:47

Meghalt Juhász Péter, az Újpest legendája, hétszeres magyar bajnok futballista.