Újabb siker a birkózó EB-n – Orsós Sztálvira ezüstérmes

Orsós Sztálvira ezüstérmet nyert a nők 53 kilogrammos kategóriájában a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon.

2023. április 21., 18:59

Szerző:

Az év elején honosított, magyar gyökerekkel rendelkező Orsós Sztálvira a csütörtöki versenynapon német, majd moldovai rivális legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol nagy csatában verte a görög Maria Prevolarakit. A pénteki fináléban a címvédő svéd Emma Malmgrennel csapott össze és 9-3-ra kikapott.

Orsós Sztálvira korábban orosz színekben három Eb-aranyat gyűjtött, a mostani pedig az első magyar színekben szerzett érme.

Ez volt a magyar küldöttség negyedik, egyúttal a női válogatott második dobogós helyezése a horvát fővárosban, ahol korábban a szabadfogású Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) harmadik, míg Bognár Erika (55 kg) a második helyen végzett.

(Kiemelt kép: a győztes Orsós Sztálvira a görög Maria Prevolaraki elleni küzdelme utáni eredményhirdetésen a női birkózók 53 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon 2023. április 20-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.