Birkózás: Takács István Európa-bajnok

Kötöttfogásban, a 87 kilogrammos kategóriában Takács István diadalmaskodott Zágrábban.

2023. április 22., 21:11

Szerző:

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Takács István aranyérmet nyert szombaton a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon.

A BHSE sportolója pénteken nagyszerű teljesítménnyel, szerb, román, bolgár és svájci riválisokat legyőzve menetelt be a fináléba. Ott a török vb-bronzérmes Ali Cengiz várt rá, akit 5-2-re vert meg.

Az U23-as világ- és Európa-bajnok 23 éves magyar klasszis felnőtt karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta, egyúttal a magyar küldöttség hatodik érmét, közte az első - és biztosan az egyetlen - aranyát szerezte meg.

Korábban a nőknél Bognár Erika (55 kg) és Orsós Sztálvira (53 kg) második, a szabadfogásúaknál Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) harmadik lett, csakúgy mint szombaton a kötöttfogású Lévai Zoltán (77 kg).

(Kiemelt kép: Takács István, miután győzőtt a svájci Damian Von Euw ellen a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon 2023. április 21-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.