A magyar birkózást is meg kell védeni a migránsoktól – figyelmeztetett Németh Szilárd a birkózóakadémia alapkőletételén

2018. március 13., 15:45

Szerző:

Letették Csepelen a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, azaz sportcsarnok és csatolt részei (kollégium, képzési központ, sportrehabilitációs központ és vendégház) alapkövét, a komplexum 4,5 milliárd forintba kerül majd. 

Ha valaki nem hiányozhatott az eseményről, az Németh Szilárd Fidesz-alelnök és csepeli gasztroláma. Nem is hiányzott, sőt, elmondta:  „A magyarok adóforintjaiból befolyt közpénzt

nem migránsokra, hanem a magyar gyerekekre,

köztük a körünkben jelen lévő birkózópalántákra kell költenünk. Ehhez minden nap és minden körülmények között össze kell fognunk, és meg kell védenünk a magyar birkózás érdekeit is".

Az ünnepségen ugyancsak jelen lévő Seszták Miklós fejlesztési miniszter igen visszafogottan azt emelte ki, hogy a beruházással

új időszámítás kezdődik a hazai birkózás történetében.

 

 

19:51

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

18:57

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

18:02

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.