Az NB II-es bizottság lemondana a villanyfényes meccsekről

Az NB II-es bizottság javaslatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, hogy ne kelljen villanyfényes mérkőzéseket játszaniuk, Ennek gazdasági és erkölcsi oka is van, de kivétel is lenne.

2022. október 19., 19:03

Szerző:

Az NB II-es bizottság arra kéri az MLSZ-t, hogy egységesen 13 órára írja ki a meccseket, vagy 15 órára, ahol meg tudják oldani csak némi világítás használatával. A cél, hogy csökkentsék a villanyfényes meccsek számát gazdasági és erkölcsi okokból – írta az Infostart.

Margitai Zoltán, a Gyimrót Kft. cégvezetője elmondta, hogy elsősorban a rezsicsökkentés miatt szeretnének lemondani a villanyfényes meccsekről, továbbá „amikor az iskolákba 18 fokban ülnek a gyerekek, akkor nem néz ki túl jól, ha mi pedig világítjuk a mérkőzéseket két órán keresztül.”

Egy meccs világítása 50 ezer forinttól akár fél millió forintig is terjedhet jelenleg. Ezt az árat befolyásolja, hopgy a hazai klub milyen áron kapja az áramot, mennyi égőt használnak a stadionban, valamint azok mennyire korszerűek – részletezte Margitai.

Viszont lenne kivétel is: ha a tévében is közvetítik a mérkőzést, akkor villanyfényes is lehet, ugyanis egy adó akkor közvetít, amikor arra idősávja van, amihez pedig igazodnak a meccsekkel – mondta a sportvezető.

Drágább lehet esetleg a villanyvilágításnál az, hogy a korai kezdés miatt egy nappal korábban oda kell utaznia egy távolról érkező csapatnak. Erre a felvetésre Margitai Zoltán úgy reagált, hogy a NB II-t a mezőny komolyan veszi, márpedig szakmailag ilyenkor a kezdési időponttól függetlenül a kétnapos utazás indokolt.

(Kiemelt kép: A gyirmóti Simon András (j), valamint a székesfehérvári Artem Shabanov (b) és Hangya Szilveszter (k) a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Gyirmót FC Győr - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a győri Alcufer Stadionban 2022. március 19-én. MTI/Vasvári Tamás)

Japán labdarúgó-válogatottja történelmi tettre készül a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében, míg ellenfele, a horvát csapat megismételné négy évvel ezelőtti teljesítményét.

A brazil futballegenda üzenetében beszámolt állapotáról, megköszönte a törődést és arra kért: kövessük a brazilok meccseit a világbajnokságon.