Az időjárás miatt elmarad Schaferék müncheni mérkőzése

Az időjárási viszonyok miatt elmarad a címvédő Bayern München és a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin mérkőzése szombaton a német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.

2023. december 2., 13:43

Szerző:

A két klub tájékoztatása szerint 15.30 órára kiírt meccset az erős havazás következtében kialakult kaotikus bajoroszági helyzet miatt nem lehet biztonságosan megrendezni. Az Allianz Arena gyepszőnyege a talajfűtés révén használható lenne, a problémát a szurkolók odajutása jelenti. A müncheni repülőtér 12 óráig nem indított, illetve fogadott járatokat, így kétségessé vált, hogy Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány eljut-e a jövő évi Európa-bajnokság 18 órakor Hamburgban sorra kerülő csoportsorsolására. Utóbbi eseményen a magyar válogatott is érintett lesz.

Nem sokkal dél után a német szövetség közölte, hogy mivel törölték a járatát, a szakvezető saját autójával vág neki az északi kikötővárosba vezető, csaknem 800 kilométeres útnak. Segítői közül Benjamin Glück és Sandro Wagner nem utazik el Hamburgba, és csak Mads Buttgereit lesz jelen a sorsoláson, aki Koppenhágából érkezik.

(Kiemelt képünkön: 2023. december 02., Bajorország, München: „Stadion zárva. A mérkőzés elmarad”látható az Allianz Arénában. Az FC Bayern München és az 1. FC Union Berlin közötti Bundesliga-mérkőzés az időjárási körülmények miatt elmarad. Fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)