Halálos fenyegetéseket kapott Verstappen

Sokan mérgesek még, hogy ő lett a világbajnok.

2021. december 22., 20:30

Szerző:

Halálos fenyegetéseket kapott a népszerű Formula-1-es pilóta. Másfél héttel ezelőtt ért véget a 2021-es F1-es világbajnoki sorozat. A szezonzáró futam utolsó körében dőlt csak el, hogy a holland pilóta, Max Verstappen lett a sportág új királya, azonban ezt sokan nem fogadták el – írja cikkében a Life.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a sport világában vegyes volt a fogadtatása Max Verstappen Formula-1-es világbajnoki győzelmének, a kritizálók szerint az Abu-Dzabi Nagydíj végén megkérdőjelezhető, „elfogadhatatlan” döntések születtek, amelyek aztán a Red Bull holland versenyzőjének sikeréhez vezettek.

Ezt követően a kanadai versenyző szinte felszívódott a közösségi médiából, törölte telefonjáról többek között a Twittert és az Instagrammot is. Verstappen ugyan fel volt arra készülve, hogy sokan fogják támadni, arra azonban nem számított, hogy az életét is fenyegetik majd.

A pilóta tudatosan háttérbe vonult, azonban most kiállt a nyilvánosság elé, és elmondta:

„Szerinte azok, akik gyűlölködve fenyegették őt vagy a családtagjait, azok nem igazi F1-szurkolók”.

Most csak azért szólalt fel, hogy felhívja a figyelmet ezekre az extrém és ártalmas negatív reakciókra – írta a formula.hu nyomán a Life.

(Kiemelt kép: A 2021-es FIA Forma-1-es világbajnok Red Bull holland pilótája, Max Verstappen Párizsban, 2021. december 16-án. Fotó: JULIEN DE ROSA / AFP)