Australian Open – Piros Zsombor a főtábla küszöbén

Piros Zsombor második mérkőzését is megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így már csak egy győzelemre van a főtáblától.

2023. január 11., 14:04

Szerző:

A világranglistán 171. helyen szereplő Piros Zsombor  - aki 2018 óta először szerepel az évnyitó Grand Slam-viadalon - szerdán az olasz Andrea Pellegrinóval (181.) csapott össze. A könnyedén hozott első szett után az ellenfél 3:0-ra elhúzott, ám a 23 éves Piros két brékkel fordított, és 1 óra 14 perc alatt nyert. 

„Az egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert azt hittem, hogy hamarabb vissza fogok térni a kedvenc Grand Slamemre, másrészt óriási dolog, ha az ember eljut a selejtező döntő fordulójáig” – nyilatkozta a Tennis 4U Facebook-oldalon. „Az első szettben sült a kezem, még talán soha nem jutottam el 19 perc alatt 5:1-ig, aztán meglepett az olasz srác, mert magasabb szinten kezdett el játszani, de fel tudtam zárkózni. Javuló tendenciát mutat a játékom, ma minden jobban ment, mint a múlt héten Új-Kaledóniában vagy akár a tegnapi meccsen. Rendben leszek fizikálisan a holnapi folytatásra” – tette hozzá. 

A 2017-ben junior Australian Open-bajnok budapesti teniszező a fótáblára jutásért a kvalifikáció nyitókörében Marozsán Fábiánt búcsúztató kínai Sang Csün-csenggel (194.) száll szembe. A mindössze 17 éves ázsiai - aki az első felnőtt GS-viadalán szerepel - szerdán a nála 22 esztendővel idősebb spanyol Fernando Verdascót verte. Marozsán mellett kedden Jani Réka is kiesett a selejtező első fordulójában.

Az Australian Open elitmezőnyének küzdelmei hétfőn rajtolnak, magyar részről alanyi jogon ott kezd majd Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna.

(Fotó: MTI/EPA-AAP/Dan Himbrechts)