Atlétikai vb: Molnár Attila országos csúccsal elődöntős 400 méteren

Molnár Attila 44.84 másdoperces országos csúccsal bejutott az elődöntőbe férfi 400 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon vasárnap.

2023. augusztus 20., 10:43

Szerző:

Az idén már 44.98-as magyar rekordot elért versenyző az első futamba kapott besorolást, többek között az olimpiai bajnok bahamai Steven Gardiner mellé. A futamokból az első három jutott az elődöntőbe, hozzájuk csatlakozhatott még a további hat legjobb időt felmutató induló.

Molnár Attila már bemutatkozott a vb-n, szombaton ő volt az országos rekorddal 11. helyezett 4x400-as vegyes váltó első embere és kiváló futást produkált, elsőként adta tovább a váltóbotot.

Az FTC sprintere a kilences pályán kapta az előfutamban és a célegyenesbe fordulva nagyot kellett hajráznia, hogy továbbjutó helyen végezzen. Ezt meg is tette és az utolsó métereken a mellette futó dél-afrikai Zakithi Nenét megelőzve harmadikként doba be magát a célba 44.84 mp-es eredménnyel.

Molnár Attila a hétfőn 19.33 órakor kezdődő elődöntőben áll legközelebb rajthoz.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2023. augusztus 19. Kéri Bianka váltja Molnár Attilát a 4x400 méteres vegyes váltófutás előfutamában a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.