Atlétikai vb: Kozák Luca nem jutott döntőbe 100 gáton

Kozák Luca elődöntős futamában a negyedik helyen végzett és nem jutott be a 100 méteres gát fináléjába szerdán este a budapesti atlétikai világbajnokságon.

2023. augusztus 24., 07:39

Szerző:

A debreceniek országos csúcstartója kedden nagyszerű futással, 12.72 mp-es idővel futamharmadikként tudta le az előfutamot, szerda este viszont óriási bravúrra lett volna szüksége az újabb továbbjutáshoz.

A három elődöntős futamból az első két helyezettek, illetve a további két legjobb idő birtokosa került fináléba, s az már az első futam után nyilvánvalóvá vált, hogy a továbbjutó idő nem lehet rosszabb 12.55 mp-nél, ami 14 századdal jobb Kozák tavalyi országos csúcsánál.

A magyar sprinter a második futamban rajtolt, és start előtt hangrobbanás rázta meg a teljesen megtelt stadiont, amikor Kozák Lucát bemutatták.

A rajtot jól kapta el a magyar vágtázó, aki mellett az amerikai Masai Russell a második gátnál megbotlott és kiszállt a versenyből. Kozákot ez úgy tűnt, nem zavarta meg, közvetlenül a vezető hármas mögött futott, ám nem tudta beérni őket. Végül a negyedik helyen ért célba, szinte lemásolva keddi eredményét, ugyanis 12.73 mp-cel végzett, amivel összesítésben a 13. lett.

„Összességében nem volt rossz futás, ugyanaz volt, mint tegnap. Persze, ha ez néhány századdal jobb és országos csúcs, akkor fülig érne a szám” – nyilatkozott az MTI-nek a vegyes zónában Kozák, aki elsősorban a rekordhoz hiányzó néhány század miatt volt kicsit bosszús. – „Annyira rövid a 100 gát, centikről van szó. Az nem volt szerencsés helyzet, hogy légüres térbe kerültem, miután mellettem az amerikai lány rontott, a másik oldalamon pedig az ausztrál már mögöttem volt. Gyorsak voltak a lányok, összességében pedig nincs miért szégyenkeznem. Így is a legjobb négy-öt futásom között van ez a mai.”

(Kiemelt képünk: Atlétikai vb – Női 100 méteres gátfutás. Budapest, 2023. augusztus 23. Kozák Luca a női 100 méteres gátfutás elődöntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 23-án. MTI/Derencsényi István)

 

Tegnap 20:29

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Losonczi Dávid ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokság zárónapján.

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíjon, ezzel az osztrák istálló megvédte vb-címét a konstruktőrök között.